bbt
com
de
it
fr
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Brussel - Brugge
Brussel - Brugge
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
8 dagen
Fietsdagen :
 6
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
BE108010
Historie Natuur Steden Vlaamse meesters
Prijs vanaf € 883
Brussel - Brugge
Bekijk Foto's

Brussel - Brugge

Print

Fietsvakantie: Brussel - Brugge - 8 dagen

Brussel - Brugge

Volg de Vlaamse meesters langs de mooiste steden van België. Dankzij de Vlaamse Meesters was Vlaanderen van de 15de tot de 17de eeuw de bron van de schone kunsten in West-Europa. Daarnaast kent Vlaanderen meerdere prachtige steden zoals Antwerpen, Gent en Brugge. Gecombineerd met de hoofdstad Brussel is deze reis een aaneenrijging van hoogtepunten. U fietst naar deze prachtige steden door prachtige regio’s met idyllische namen zoals Vlaams-Brabant, Meetjesland, Waasland en de Leiestreek alsmede rivieren als de Zenne, de Nete en natuurlijk de Schelde!

Route
Dag 1: Aankomst in Brussel
Dag 2: Brussel - Mechelen
Dag 3: Mechelen - Antwerpen
Dag 4: Antwerpen - Dendermonde
Dag 5: Dendermonde - Gent
Dag 6: Gent - Maldegem
Dag 7: Maldegem - Brugge
Dag 8: Vertrek vanuit Brugge

Dag 1:    Aankomst in Brussel

Regel een vroege aankomst en neem even de tijd om te settelen, en ga dan naar de Grote Markt. Maak kennis met Manneken Pis, geniet van wafels en chocolade en les uw dorst met een pint. Het komt allemaal samen in Brussel, een stad die speciaal is gemaakt voor cultuurliefhebbers en shopaholics en fijnproevers!

Dag 2:    Brussel - Mechelen
65 km

Neem de tijd om wat meer van de Grote Markt te zien en ga dan naar Tervuren, waar je het Koninklijk Afrika Museum kunt vinden. Rijdend langs met bomen omzoomde landweggetjes, fietst u langs vijvers en parallel aan de rivier. Bossen, weilanden en akkers leiden naar Mechelen, een van de kleinere Vlaamse steden, maar toch groots van schoonheid.

Dag 3:    Mechelen - Antwerpen
39 km

Stop in Sint-Kathelijne-Waver voor een bijzondere verrassing. De kloosterschool van Onze-Lieve-Vrouw van Waver heeft een geslaagde mix van bouwstijlen: art nouveau, neogotiek, empirestijl en art deco. Plus de heerlijke wintertuin, een ode aan de natuur, lente en licht! Fiets verder via Duffel, gelegen aan de rivier de Nete. Pauzeer voor een militair erfgoed in Mortsel bij het 19e-eeuwse bak- en zandstenen fort nr. 4, één van de overgebleven Brialmonforten. Bekroon uw dag met een wandeling door de stad Antwerpen. Koop antiek of vintage modevondsten en sluit de dag af in één van vele traditionele cafés, 

Dag 4:    Antwerpen - Dendermonde
57 km

Laat de rivier de Schelde u leiden naar een ontmoeting met het 10e-eeuwse Kasteel Wissekerke bij Kruibeke. Verderop steekt u de rivier over met de veerboot en fietst u over de dijk naar De Zilverreiger, het streekmuseum met lokale ambachten zoals mandenvlechten, riviervisserij, kuiperij, vlasverwerking en de klompenmakerij.

Dag 5:    Dendermonde - Gent
46 km

Al snel na uw vertrek fietst u weer aan de oevers van de Schelde langs een reeks Vlaamse dorpjes en stadjes. Pauzeer in Dendermonde, met zijn stadhuis, belfort en kerk met doopvont uit de 11e eeuw. Kijk even rond in het kasteel van Laarne en ga dan verder naar Gent, een echt openluchtmuseum en UNESCO 'Creative City of Music'. De heerlijke sfeer omvat concerten, festivals, de Gentse beiaard die weerklinkt over de binnenstad en er wordt gezongen op straat ... muziek is absoluut overal. In het donker straalt Gent een magische sfeer uit dankzij een ingenieus lichtplan.

Dag 6:    Gent - Maldegem
57 km

Rijd in westelijke richting het landelijke Meetjesland, een onbekend paradijs voor fietsers met bossen, velden en akkers. Peddel ontspannen door vlakke landschappen en strek de benen tijdens een wandeling langs de sculpturen in Eeklo. De bossen van Het Leen en Drongengoed wachten op u. Heeft u op het einde extra energie, maak dan een bewegwijzerde wandeling tussen de heide in natuurgebied Maldegemveld.

Dag 7:    Maldegem - Brugge
54 km

Doorkruis het vlakke Vlaamse platteland en geniet van rustige dorpjes als Knesselare, Maria-Aalter en Moerbrugge. Bewonder op het laatste stuk een van de oudste waterwegen van België, het 14e-eeuwse kanaal Gent-Brugge. Deze groene corridor vormt samen met zijn jaagpadbermen een leefgebied dat essentieel is voor het behoud van de biodiversiteit. Sluit de week af met een avond in Brugge, een Belgisch juweel rijk aan middeleeuwse gevels, geplaveide straatjes en een sprookjesachtige sfeer.

Dag 8:    Vertrek vanuit Brugge

Na het ontbijt vanmorgen komt uw vakantie ten einde en is het tijd om naar huis te gaan.

Prijs & Data

Start:

Elke vrijdag en zondag vanaf 29 maart t/m 22 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 875.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,260.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 110.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 105.00
Elektrische fiets 210.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 7 21.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 7 42.00
Fietshelm per stuk 15.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:

Brussel

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

NH Brussels EU Berlaymont**** (Bruxelles)
Hotel Vé**** (Mechelen)
Mercure Antwerp City South**** (Antwerpen)
Abalona**** (Dendermonde)
Hotel Chamade*** (Gent)
Amaryllis Maldegem** (Maldegem)
Velotel**** (Bruges)
Fietsen

 

Instructievideo hybride fiets en e-bike

 

 

Onze hybride fietsen zijn aluminium fietsen. 

Afmontage: Shimano Deore (27 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon

Zadel: Selle Royal Freedom

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Gewicht: circa 16,5 kilo

De e-bikes zijn Batavus Fuze Ego of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Afmontage: Shimano Deore (10 versenllingen)

Remmen: Magura hydraulische velgremmen (handremmen)

Het stuur is verstelbaar zonder gereedschap

Banden: Schwalbe Energizer Plus

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Zadel: Selle Royal Giara

Bereik accu: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 25 kg

Voor kinderen vanaf 125 cm kunnen wij ook huurfietsen verzorgen (wij hebben de beschikking over 24” en 26” kinderfietsen voor kinderen die groter zijn dan 140 cm). De kinderfietsen zijn Oxford Kick-Off of gelijkwaardig. Wij hebben ook kinder mountainbikes beschikbaar,

Afmontage: Shimano (7 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: 13,3 kg (24 inch) of 13,9 (26 inch)

De maximum lengte voor een kinderfiets is ca. 155 cm. 

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. 

Beschikbare maten: Volwassenen: 54-61 cm, Kinderen: 50-55 cm


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld.  


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


Wij hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar. De tandems zijn stalen Victoria Special 8.7 of gelijkwaardig. Deze tandems zijn alleen geschikt voor twee volwassenen.  

Afmontage: Shimano Acera 24 versnellingen

Remmen: Magura HS11 (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon Plus

Zadel: Selle Royal Rio Plus SR 8020

Gewicht: ca. 28 kg

De tandems hebben allemaal een frame maat van 48 cm. 
De hoogte van het stuur van de tandem kan niet bijgesteld worden.

Wij hebben een beperkt aantal Ouder-Kind tandems beschikbaar. Deze ouder-kind tandems zijn aluminium tandems en geschikt voor een volwassene en een kind van maximaal 125 cm.  

Afmontage: Shimano (8 versnellingen)

Remmen: Velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon plus

Zadel: Selle Royal Rio

Pedalen: Platte pedalen

 

Een aanhangfiets is een goede optie voor kinderen tussen de 100 cm en 125 cm. Zij kunnen zelf meetrappen als ze willen maar hoeven zich nog niet druk te maken over het andere verkeer.  

Kinderaanhangers kunnen maximaal 2 kinderen van maximaal 100 cm (max. 35 kg totaal). 

Wij gebruiken normaliter de XLC Duo 2 kinderaanhanger. 

Kinderaanhangers kunnen niet bevestigd worden aan E-bikes.

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

7 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Gedetailleerde routeboekjes met kaarten en toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagagevervoer inclusief

Brussel

Parkeermogelijkheden bij het hotel

GPS-tracks beschikbaar bij deze reis

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Brussels Airport (BRU).

 

De treinreis van het vliegveld van Brussel naar het centrum van Brussel duurt ongeveer 25 minuten.
Uw hotel ligt op loopafstand van station Brussel Centraal. 

Brugge is de eindbestemming van deze reis.
U kunt met de trein terug naar Brussel, of vanuit Brugge naar de dichtstbijzijnde luchthaven: Brussels Airport (BRU).

Dienstregeling / tickets: trein.
Dienstregeling / tickets: bus.

Vergelijkbare reizen:

Belgian Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice