bbt
com
de
it
fr
Brussel Grote Markt
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Amsterdam - Brussel
Amsterdam - Brussel
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
8 dagen
Fietsdagen :
 6
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
8-16
Historie Natuur Steden Vlaamse meesters
Prijs vanaf € 894
Amsterdam - Brussel
Bekijk Foto's

Amsterdam - Brussel

Print

Fietsvakantie: Amsterdam - Brussel - 8 dagen

Amsterdam - Brussel

Deze sportieve, internationale fietsvakantie start in het hart van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam en eindigt in het Europese epicentrum: Brussel. Een 340 km lange aaneenrijging van wel zeer bijzondere, historisch waardevolle Hollandse en Vlaamse steden. U volgt een goed bewegwijzerde, nagenoeg vlakke, autoluwe en autovrije route, die alleen op het einde licht heuvelachtig wordt. Alle steden zijn per fiets zeer goed te bezichtigen, u hebt daardoor dan ook ter plekke volledige mobiliteit, hoeft nergens in de file te staan en kunt overal ’parkeren’.

Wilt u meer zien van België? Vraag naar de mogelijkheden voor extra fietsdagen naar Mechelen en Antwerpen. Als u een extra week de tijd heeft, kunt u zelfs nog verder naar Gent of Brugge fietsen.  

Deze reis wordt uitgevoerd door:

Route
Dag 1: Aankomst Amsterdam
Dag 2: Amsterdam - Gouda/Oudewater/Bodegraven
Dag 3: Gouda/Oudewater/Bodegraven - Papendrecht
Dag 4: Papendrecht - Bergen op Zoom
Dag 5: Bergen op Zoom - Antwerpen
Dag 6: Antwerpen - Leuven
Dag 7: Leuven – Brussel
Dag 8: Vertrek Brussel

Dag 1:    Aankomst Amsterdam

Uw fietsvakantie begint in Amsterdam, een van Europa ’s kroonjuwelen. Met zóveel vertier en bezienswaardigheden, is een bruisender begin bijna niet denkbaar. Komt u tijdig aan in de hoofdstad, maak dan een wandeling door het magnifieke centrum. Alleen al met het bezichtigen van de karakteristieke herenhuizen, gelegen aan de prachtige, zeventiende-eeuwse grachten (UNESCO status), kunt u zich meer dan een dag vermaken. Heeft u nog tijd en energie over? Slenter dan bijvoorbeeld door het fameuze ‘red light district’ dat jaarlijks miljoenen nieuwsgierigen trekt of bewonder het uiteenlopende straatvariété op het gezellige Rembrandtplein.

Dag 2:    Amsterdam - Gouda/Oudewater/Bodegraven
68 km

De eerste etappe voert u door het waterrijke, Groene Hart van Holland. Een waar fietsparadijs met typische veen- en polderlandschappen, kleine boerendorpen en pittoreske, historische stadjes zoals Oudewater. Hier trachtten van hekserij verdachte vrouwen uit heel Europa hun onschuld te bewijzen door zich te laten wegen.
Uw tocht eindigt in het Middeleeuwse Gouda. Wandel door het prachtig bewaard gebleven centrum en bezoek het oude stadhuis en de Sint-Janskerk. Koop onderweg wat vers gebakken Goudse stroopwafels en natuurlijk Gouda, misschien wel de beroemdste kaas ter wereld.

Dag 3:    Gouda/Oudewater/Bodegraven - Papendrecht
51 km

Na de stad Gouda, wereldberoemd om de gelijknamige Goudse kaas, stroopwafels en kaarsen bereiken we Kinderdijk. Daar staan 19 molens majestueus achter elkaar op een rij. De eindbestemming is Papendrecht net ten noorden van Dordrecht, wat één van de oudste steden van Nederland is. In de oude havenwijk vindt u vele monumentale panden.

Dag 4:    Papendrecht - Bergen op Zoom
69 km

Het eerste deel van deze etappe voert u vlak langs één van Europa ‘s weinige zoetwatergetijdengebieden: het waterrijke, Nationale Park de Biesbosch. Hierna verlaat u de provincie Zuid-Holland en peddelt, via de Moerdijkbrug over het indrukwekkende water van het Hollands Diep, de provincie Noord-Brabant binnen. U passeert typische Brabantse dorpjes die zich één voor één goed lenen voor een koffiestop. Vandaag is uw eindbestemming de meer dan 800 jaar oude Markiezenstad Bergen op Zoom. De smalle straatjes, oude pleintjes en honderden monumenten getuigen van een rijk en bewogen verleden. Bezoek zeker de parel van de stad: het stadspaleis Markiezenhof, alvorens u neerstrijkt op een van de vele, gezellige terrassen.

Let op! U volgt enkel de fietsroute door de Biebosch op dagen dat het pontje 't Leeuweveerke vaart. Deze gaat niet dagelijks. Op de dagen dat deze niet vaart, volgt u de alternatieve route.

Dag 5:    Bergen op Zoom - Antwerpen
57 km

Vandaag komt u tussen de steden op adem in de prachtige, bosrijke natuur van de Wouwse Plantage, het Staatsnatuurreservaat Kalmthoutse Heide en de bossen rondom Brasschaat, gelegen juist boven Antwerpen. Nabij Huybergen passeert u de Nederlands-Belgische grens. De route brengt u uiteindelijk langs de Scheldekaaien tot in het historisch-toeristisch hart van Antwerpen, de grootste stad van Vlaanderen en de belangrijkste havenstad van België. Het prachtige, historisch centrum  behoort terecht tot het best bezochte deel van de stad. Heeft u nog tijd over bezoek dan zeker ook het hippe ‘t Zuid of Het Eilandje, waar obscure barretjes en dito restaurants hebben plaatsgemaakt voor trendy etablissementen.
Heeft u dorst? Bezoek dan - inclusief degustatie - het in 2015 geopende bezoekerscentrum van de Antwerpse bierbrouwerij De Koninck (sinds 1833), met name bekend om haar ‘Bollekes’

Dag 6:    Antwerpen - Leuven
68 km

Via het platteland ten zuiden van Antwerpen komt u bij Rumst aan bij het drierivierenpunt, waar de rivieren Nete en Dijle samen de Rupel vormen, met zijn krappe 10 km de kortste rivier van het land. Fiets langs de Dijle het eeuwenoude Mechelen binnen tot onder de toren van de Sint-Rombouts kathedraal. Misschien tijd voor een korte bezoek gecombineerd met een lunchstop?
Verder gaat het langs de rivier Dijle op weg naar uw eindbestemming Leuven. Hopelijk bent u deze dag vroeg begonnen. Het zou namelijk jammer zijn als er geen tijd meer is voor een wandeling door de aangename studentenstad Leuven, waar de oudste huizen dateren uit de 14e en 15e eeuw. Bezoek het Groot Begijnhof uit 1234 en de vroeg-Gotische Sint-Jan de Doperkerk uit 1304. Eindig uw verkenning op de gezellige Oude Markt die, vanwege de enorme hoeveelheid cafés, als bijnaam de langste toog ter wereld heeft verkregen.

U kunt ook kiezen voor een kortere (maar wellicht minder fraaie) route van 63 km langs het Leuven-Dijle kanaal. 

Dag 7:    Leuven – Brussel
40 km

Vandaag gaat het over de Brabantse heuvels en door het uitgestrekte, bollende Zoniënwoud naar het centrum van onze prachtige Europese hoofdstad: Brussel. Gezien de korte afstanden tussen beide steden en de nabijheid van stations langs de route is een combinatie trein-fiets gemakkelijk te realiseren.
Zorg in ieder geval dat u voldoende tijd hebt voor deze parel van België, want naast het overbekende Manneken Pis, de allerlekkerste wafels, pralines en pintjes is Brussel ook de stad waar cultuur snuiven, funshoppen en gastronomisch vertier tot grote hoogte stijgt. Loop in ieder geval voor u aan tafel gaat over de schitterende Grote Markt. Want een ding staat vast: evenals uw startpunt Amsterdam laat Brussel zich niet in één dag kennen.

Dag 8:    Vertrek Brussel

Na het ontbijt eindigt uw reis.

Prijs & Data

Start:
Alleen op maandag vanaf begin april t/m half september

Let op! Bij de volgende data is een minimaal verblijf van 2 nachten achter elkaar verplicht in Amsterdam (en wordt een hogere prijs berekend):
29, 30 en 31 maart 2024
20 april 2024
26 en 27 april 2024
9, 10 en 11 mei 2024
17,18 en 19 mei 2024


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 889.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,309.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 105.00
Upgrades p.p.p.n.
NH Collection Antwerp Centre, Antwerpen 20.00
Westcord Art Hotel, Amsterdam 10.00
Toeslagen per persoon
Overnachting in Amsterdam op zaterdag 25.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 77.00
Hybride 91.00
Elektrische fiets 189.00
Extra service
Fietspechpas € 4.00 x 7 28.00
Kinder zitje € 5.00 x 7 35.00
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 7 21.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 7 42.00
Extra bagage € 5.00 x 7 35.00
Aanhangfiets € 6.00 x 7 42.00
Kinderkar € 17.50 x 7 122.50
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:

Amsterdam

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

WestCord Art Hotel***/**** (Amsterdam)
Best Western Hotel Gouda**** (Gouda)
Leonardo Hotel Papendrecht **** (Papendrecht)
Grand Hotel de Draak**** (Bergen op Zoom)
Van der Valk Hotel Antwerp **** (Antwerpen)
Park Inn by Radisson Leuven*** (Leuven)
NH Brussels EU Berlaymont **** (Brussel)
Fietsen

 

Instructievideo hybride fiets en e-bike

 

 

Onze hybride fietsen zijn aluminium fietsen. 

Afmontage: Shimano Deore (27 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon

Zadel: Selle Royal Freedom

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Gewicht: circa 16,5 kilo

De e-bikes zijn Batavus Fuze Ego of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Afmontage: Shimano Deore (10 versenllingen)

Remmen: Magura hydraulische velgremmen (handremmen)

Het stuur is verstelbaar zonder gereedschap

Banden: Schwalbe Energizer Plus

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Zadel: Selle Royal Giara

Bereik accu: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 25 kg

Voor kinderen vanaf 125 cm kunnen wij ook huurfietsen verzorgen (wij hebben de beschikking over 24” en 26” kinderfietsen voor kinderen die groter zijn dan 140 cm). De kinderfietsen zijn Oxford Kick-Off of gelijkwaardig. Wij hebben ook kinder mountainbikes beschikbaar,

Afmontage: Shimano (7 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: 13,3 kg (24 inch) of 13,9 (26 inch)

De maximum lengte voor een kinderfiets is ca. 155 cm. 

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. 

Beschikbare maten: Volwassenen: 54-61 cm, Kinderen: 50-55 cm


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld.  


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


Wij hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar. De tandems zijn stalen Victoria Special 8.7 of gelijkwaardig. Deze tandems zijn alleen geschikt voor twee volwassenen.  

Afmontage: Shimano Acera 24 versnellingen

Remmen: Magura HS11 (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon Plus

Zadel: Selle Royal Rio Plus SR 8020

Gewicht: ca. 28 kg

De tandems hebben allemaal een frame maat van 48 cm. 
De hoogte van het stuur van de tandem kan niet bijgesteld worden.

Wij hebben een beperkt aantal Ouder-Kind tandems beschikbaar. Deze ouder-kind tandems zijn aluminium tandems en geschikt voor een volwassene en een kind van maximaal 125 cm.  

Afmontage: Shimano (8 versnellingen)

Remmen: Velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon plus

Zadel: Selle Royal Rio

Pedalen: Platte pedalen

 

Een aanhangfiets is een goede optie voor kinderen tussen de 100 cm en 125 cm. Zij kunnen zelf meetrappen als ze willen maar hoeven zich nog niet druk te maken over het andere verkeer.  

Kinderaanhangers kunnen maximaal 2 kinderen van maximaal 100 cm (max. 35 kg totaal). 

Wij gebruiken normaliter de XLC Duo 2 kinderaanhanger. 

Kinderaanhangers kunnen niet bevestigd worden aan E-bikes.

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

7 Overnachtingen inclusief

3/4 Sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagage vervoer inclusief

Amsterdam Sloterdijk / Amsterdam CS

Parkeermogelijkheden bij starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Niet inbegrepen is de Trein terug naar Amsterdam

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Amsterdam Airport Schiphol (AMS)

De trein van Schiphol naar Amsterdam Sloterdijk vertrekt 6 keer per uur. De reistijd is ongeveer 10 minuten. Een enkele reis kost ca. € 4, - per persoon excl. fiets.
Kijk voor dienstregelingen en tickets op www.ns.nl. Voor busdetails, hoe het hotel te bereiken, check: www.9292.nl.

Brussel is de eindbestemming van deze reis. 
U kunt met de trein terug naar Amsterdam Schiphol, of vanuit Brussel naar de dichtstbijzijnde luchthaven: Brussels Airport (BRU).

Belgian Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice