bbt
com
de
it
fr
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen
Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
7 dagen
Fietsdagen :
 5
Comfort :
Periode:
mrt apr mei jun jul aug sep
Code:
BE107002
Natuur Historie
Prijs vanaf € 797
Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen
Bekijk Foto's

Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen

Print

Fietsvakantie: Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen - 7 dagen

Limburg - Fietsen langs unieke Fietsbelevingen

Limburg is misschien wel de mooiste fietsprovincie van België. Goed onderhouden fietsroutes, een afwisseling van bos, heide en weidevelden en een drietal unieke fietsbelevingen. Waar kun je anders dwars door een vijver fietsen waardoor je op ooghoogte fietst van al het leven in en op het water? Of een fietspad dwars door de boomtoppen in het Bosland? Wat dacht je dan van een fietspad dwars door de Mechelse Heide met als hoogtepunt een prachtige houten fietsbrug van waar je een schitterend panoramisch zicht hebt over de omgeving? Tijdens deze fietsvakantie ontdek je het allemaal.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst Genk
Dag 2: Genk - Peer
Dag 3: Peer - Houthalen
Dag 4: Houthalen - Tongeren
Dag 5: Tongeren - Rijkhoven
Dag 6: Rijkhoven - Genk
Dag 7: Vertrek vanuit Genk

Dag 1:    Aankomst Genk

Aankomst in een heerlijk buiten het centrum gelegen hotel. Wie op tijd is maakt alvast een prachtig rondje door de omgeving of geniet van de facilitieten van het hotel.

Dag 2:    Genk - Peer
53 km

De eerste dag van deze fietsvakantie voert over het Kempens Plateau. De reis begint al meteen met een hoogtepunt: Fietsen door de Heide. Je fietst over een fietspad dwars door de Mechelse Heide, één van de grootste heidegebieden van Vlaanderen. Het letterlijke hoogtepunt van dit fietspad is een 300 meter lange houten fietsbrug van waar je een prachtig panoramisch zicht hebt over het landschap. Je fietst door de uitgestrekte dennenbossen van Nationaal Park Hoge Kempen en door de Ophovenderheide. Tijd voor koffie is er in de kleine plaatsjes Opglabbeek en Meeuwen. De eindbestemming van vandaag is het kleine plaatsje Peer, een van de 'Goede Steeden' van het voormalige prinsbisdom van Luik. Hier vindt je onder meer het Pieter Bruegel museum.

Dag 3:    Peer - Houthalen
64 km

Historie en natuur wisselen elkaar in rap tempo af vandaag. Als snel fiets je door Hechtel, dit dorpje werd in september 1944 compleet verwoest door tijdens de Strijd om Hechtel. Door het Pijnven fiets je door een nieuwe unieke fietsbeleving in Limburg: Fietsen door de Bomen. Een 700 meter lang fietspad brengt je via een dubbele cirkel op 10 meter hoogte. Je fietst letterlijk in hogere sferen tussen de boomtoppen van het Bosland van de Kempen. Even verderop kom je in Leopoldsbrug, hier begon het 30e Britse legerkorps aan haar opmars tijdens de operatie Market Garden. Van de historie keer je even snel weer terug in de natuur. In de Vallei van de Zwarte Beek kun je zomaar de blauwborst, watersnip of de zwarte specht spotten. Via 'de trambaan' kom je in Houthalen. Hier vindt je nog de relikwieën uit de tijd dat hier nog steenkool gewonnen werd. 

Dag 4:    Houthalen - Tongeren
64 km

Nadat je Houthalen hebt achtergelaten fiets je al snel door de Wijers, ook wel het land van de 1001 vijvers genoemd. Je fietst door een aaneenschakeling van natuurreservaten met een unieke flora en fauna. Na het oversteken van het Prins Albertkanaal fiets je over prachtige weggetjes en langs kleine dorpjes. In Alken kun je neerstrijken voor een lunch maar vandaag is het misschien wel veel leuker om onderweg te picknicken bij een van de velen verborgen pauzeplekken onderweg. Ondertussen gaat het langzaam zuidwaarts via het Limburgse platteland. De wegen worden licht glooiend, uitgestrekte weilanden worden afgewisseld met fruitboomgaarden, bospassages, riviertjes en enkele kasteeltjes. Tongeren, de oudste stad van België, is een voormalige Gallo-Romeinse nederzetting. In en rondom de stad zijn nog verschillende overblijfselen uit deze tijd te vinden.

Dag 5:    Tongeren - Rijkhoven
50 km

Behalve een verleden uit de Romeinse tijd kent Tongeren ook nog veel restanten uit later tijden zoals onder meer de Moerenpoort, het Spaanse huis en het Sint Catharinabegijnhof. Eenmaal op de fiets volg je een prachtige route door het Jekerdal. Deze rivier voert hier door het Franstalige gedeelte van België en brengte je via onder ander het vermaarde Fort Eben-Emael naar Kanne, gelegen aan de Jeker en het Albertkanaal. Hier kun je een bezoek brengen aan de grotten van Kanne. Even later fiets je heel even op Nederlands grondgebied en passeert hier een andere bezienswaardigheid in Kanne: Chateau Neercanne. Via de Muizenberg klim je het Jekerdal weer uit en gaat het verder richting de eindbestemming van vandaag. Ter afsluiting van deze dag beleef je nog een ander “geschiedkundig” hoogtepunt: het fietstochtje over de Landcommanderij Alden Biezen, een uniek kasteeldomein.

Dag 6:    Rijkhoven - Genk
62 km

Na enkele kilometers ligt het stadje Bilzen op de route. Kuier een rustig door dit plaatsje en strijk neer op een terras voor een vroege kop koffie vooraleer je verder fietst. Daarna is er deze dag nog meer te zien en te beleven: Hasselt, de mode- èn jeneverstad van België. Daarna leidt de route door natuurreservaten en bereikt dan alweer de volgende unieke fietsbeleving: Fietsen door het Water. Een fietspad van 200 meter wat dwars door een van de vijvers van het vijvergebied de Wijers trekt waar je eerder deze vakantie ook al deels doorheen getrokken bent. Een aansluitend (optioneel) bezoek aan het Openluchtmuseum Bokrijk rondt deze dag perfect af. 

Dag 7:    Vertrek vanuit Genk

Na het ontbijt eindigt het arrangement

Prijs & Data

elke zaterdag van 30 maart t/m 21 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 789.00
1-persoonskamer, ontbijt 1,149.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 90.00
Elektrische fiets 180.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
Fietshelm per stuk 10.00
SGR per stuk 5.00
Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Hotel Stiemerheide**** (Genk)
Hotel de Boskar**** (Peer)
Hotel de Boskar*** (Houthalen)
Boutique Hotel Huys van Steyns (Tongeren)
Fietsen

Onze hybride fietsen zijn Giant Aero RS2 of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano Deore (24 gears)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 16,5 kg

De e-bikes zijn Kalkhoff 2.0 Impulse of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Remmen: verlgremmen

Pedals: Platte pedalen

Motor: Bosch 500 Wh middenmotor

Bereik: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 27 kg 

De premium fietsen zijn aluminium Giant Aero RS1 of gelijkwaardig.

Afmontage: Shimano Deore XT (27 gears)

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Zadel: Selle Royal Sport

Pedalen: Platte pedalens (SPD or SPD-SL op aanvraag)

Gewicht: ca. 14 kg

Onze kinderfietsen zijn Giant, Merida of Golden Lion (aluminium)

Afmontage: Shimano 7 versnellingen

Remmens: Shimano (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: ca. 14kg

Onze racefietsen zijn Carbon Giant TCR/Defy, Merida Reacto of gelijkwaardig

Afmontage: Shimano 105 of Ultegra 20 versnellingen

Remmen: Shimano 105 of Ultegra velgremmen

Pedalen: Op aanvraag, wij kunnen voorzien in platte pedalen, toeclips, SPD, SPD-SL, Look of Keo pedalen

Gewicht: Afhankelijk van type en uitvoering tussen 8,5 - 10 kg

Attentie: Als u een racefiets huurt worden hier geen fietstassen bij geleverd.

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. De door ons gebruikte helmen zijn Lazer Compact of Polisport.

Beschikbare maten: Volwassenen: M,L en XL. Kinderhelmen zijn eveneens beschikbaar.


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld. 


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


Onze tandems zijn aluminium tandems van Multicycle, Sparta of Gazelle.

Afmontage: Shimano Deore LX of XT

Remmen: Shimano Deore velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: Ca. 30 kg

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

6 overnachtingen inclusief

4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline

Bagagevervoer inclusief

Genk

Parkeermogelijkheden bij het starthotel

GPS tracks beschikbaar

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthavens zijn Brussel Airport (BRU) en Maastricht-Aachen Airport (MST)

Vanaf Maastricht-Aachen Airport neemt u het beste een taxi (ca. 20 minuten reizen).

De treinreis van Brussel naar Genk is ongeveer 2,5 uur. 

                 Dienstregeling / tickets: trein.
                 Dienstregeling / tickets: bus.

Reviews

30-08-2023

Vooral volledigheid in de bewegwijzering vonden we buiten gewoon goed. De accommodaties waar je werd ondergebracht waren uitstekend.


Ruurd de Roos - NL

Belgian Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice