com
de
it
Overzichtskaart
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Gent-Brugge-Gent
Gent-Brugge-Gent
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
7 dagen
Fietsdagen :
 5
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul
Code:
BE107001
Natuur Steden Vlaamse meesters
Prijs vanaf € 539
Gent-Brugge-Gent
Bekijk Foto's

Gent-Brugge-Gent

Print

Fietsvakantie: Gent-Brugge-Gent - 7 dagen

Vanuit het adembenemende Gent fietst u dwars door het fietsvriendelijke Meetjesland met haar unieke kreken- en polderlandschap richting Brugge. Het centrum van deze prachtige stad is Unesco werelderfgoed en om deze rede verblijft u twee nachten in deze stad. Na uw tijd in Brugge fietst u door het bosrijke zuidelijke Meetjesland via Aalter weer terug naar Gent.

Gent is misschien net wat minder bekend dan Brugge en Antwerpen maar doet qua schoonheid zeker niet onder voor deze beroemde steden. Een heerlijke plek om uw fietsvakantie goed te beginnen. Deze reis kenmerkt zich door de afwisseling van prachtige fietsdagen door het Vlaamse platteland en prachtige steden die u kunt bezoeken. Hiervoor krijg u alle tijd want in zowel Gent als Brugge verblijft u twee nachten. 

Route
Dag 1: Aankomst Gent
Dag 2: Gent – Maldegem
Dag 3: Maldegem – Brugge
Dag 4: Rondrit Brugge
Dag 5: Brugge – Beernem/Aalter
Dag 6: Beernem/Aalter – Gent
Dag 7: Vertrek vanuit Gent

Dag 1:    Aankomst Gent

U start deze fietsvakantie in Gent. Hier hoeft u zich geen moment te vervelen. De binnenstad van Gent is een waar openluchtmuseum. Laat u hier in de avond betoveren in de heerlijke Vlaamse sferen. De Belgen benoemen dit zelf tot hun mooiste stad, en het zal u ook zeker betoveren!

Dag 2:    Gent – Maldegem
57 km

U verlaat Gent richting het westen en fietst al gauw door Meetjesland, een onbekend fietsparadijs in Vlaanderen met bossen, velden en uitgestrekte akkers. Peddel ontspannen door dit vlakke land naar Eeklo, een klein stadje dat bekend is om de vele beelden in de stad. Vanaf hier fietst u door de bosrijke domeinen van Het Leen en Drongengoed naar Maldegem waar u hartelijk wordt ontvangen in uw hotel.

Dag 3:    Maldegem – Brugge
53 km

Vandaag opnieuw een prachtige route door het vlakke Vlaamse land. Vanuit Maldegem passeert u rustige dorpjes als Knesselare, Maria-Aalter en Moerbrugge. Het laatste gedeelte richting Brugge fietst u langs het kanaal Gent-Brugge. De oorsprong van dit kanaal stamt uit de 14e eeuw en heeft meerdere veldslagen tussen Gent en Brugge tot gevolg gehad. Uw eindbestemming Brugge is een ware parel voor België. De stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden.

Dag 4:    Rondrit Brugge
60 km

U kunt u er voor kiezen uw extra dag in de stad Brugge te spenderen. U zult zich hier niet vervelen. De Belgische stad is rijk aan middeleeuwse straatjes, historische gebouwen en andere bezienswaardigheden. Neemt u dus zeker de tijd om deze indrukwekkende stad te bezichtigen. 

U kunt er ook voor kiezen een rondrit te maken, bijvoorbeeld naar de vestingstadjes Sluis en Damme. Eerst fietst u door het uitgestrekte weidelandschap ten noorden van Brugge over smalle weggetjes met aan weerszijden statige bomenrijen. Vanaf het kleine plaatsje Hoeke begeleidt de Damse Vaart u naar het Nederlandse Sluis. De fietsroute volgt de prachtige Wallen van Sluis maar fiets zeker even het centrum in voor een lunch op een van de terrassen rondom het Belfort van Sluis. Door het open Zeeuws-Vlaamse landschap waarin het zicht meer dan eens eindeloos is, gaat het richting Damme, nog een prachtig vestingstadje wat tijdens de 80-jarige oorlog als Spaanse tegenhanger van Sluis gold. Na een bezoek aan dit historische stadje volgt u de Damse Vaart weer terug naar waar u deze rit begonnen bent; Brugge.

Dag 5:    Brugge – Beernem/Aalter
53 km

Na het uitrijden van Brugge bereikt u al snel de groendomeinen van Beisbroek en Tudor. De hoogtepunten volgen elkaar snel op want even verderop fietst u langs het kasteel van Loppem, het enige Belgische kasteel waarvan zowel de buiten- als binnenkant nog steeds in oorspronkelijke staat bevindt. Via Oostkamp en Hertsberge komt u in het landschapspark Bulskampveld. Kilometers fietsen door een bosrijke omgeving zonder ook maar één auto tegen te komen. Via Maria-Aalter en het Blekkerbos komt u aan in Aalter. 

Dag 6:    Beernem/Aalter – Gent
54 km

Vanuit Aalter zet u vandaag koers naar de eindbestemming van deze reis. Over smalle, vlakke en verkeersluwe wegen fietst u eerst richting Deinze, een stadje langs de Leie met een karakteristieke kerk langs de rivier. Vervolg uw weg richting Sint-Martens Latem, ook wel kunstenaarsgemeente genoemd. Een bezoek aan Museum Dhondt Dhaenens met een rijke collectie van Vlaamse kunstenaars, is een aanrader. Vele van deze Vlaamse kunstenaars vonden hun inspiratie langs de Leie, deze rivier komt u nog regelmatig tegen in de laatste kilometers naar Gent alwaar deze dag tot een einde komt. Geniet nog één keer van de schoonheid van Gent in het avondlicht voordat u morgen de huisreis weer aanvangt.

Dag 7:    Vertrek vanuit Gent

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

 

Prijs & Data

Start:

Elke donderdag vanaf 1 april t/m 23 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 539.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 132.00
Kinderfiets 132.00
Elektrische fiets 192.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 6 18.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 6 36.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:

Gent

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Europahotel*** (Gent)
Amaryllis Hotel** (Maldegem)
NH Brugge**** (Brugge)
Hotel Orchidee**** (Aalter)
Fietsen

Onze hybride huurfietsen zijn KTM Life on Orange of gelijkwaardig.

Afmontage: Shimano 27 versnellingen

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

De e-bikes zijn KTM FUN A4 2.0 met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

De E-bikes hebben een Bosch Active Line 400 Wh middenmotor met een bereik van ca. 80km (bij normaal gebruik)

Afmontage: Shimano (9 versenllingen)

Remmen: Shimano schijfremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

 

Voor kinderen vanaf 125 cm kunnen wij ook huurfietsen verzorgen (wij hebben de beschikking over 24” en 26” kinderfietsen voor kinderen die groter zijn dan 140 cm). De kinderfietsen zijn KTM Life on White bikes

Afmontage: Shimano (27 versnellingen)

Remmen: Shimano V-brakes (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

De maximum lengte voor een kinderfiets is ca. 155 cm. 

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. 

Beschikbare maten: Volwassenen: 54-61 cm, Kinderen: 50-55 cm


Verlichting

Sloten

Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Pedalen

De huurfietsen komen met normale (platte) pedalen. Er zijn dus geen 'klikpedalen' of toe-clips voorzien.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

6 overnachtingen inclusief ontbijt

2/3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, vraag naar de mogelijkheden voor halfpension

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline tijdens uw reis

Bagagevervoer inclusief

Het starthotel in Gent ligt op ca. 10-15 minuten lopen van Gent Sint Pieters Station

Parkeergelegenheid bij het hotel

GPS-tracks beschikbaar bij deze reis

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Antwerpen International Airport (ANR) of Brussel Airport (BRU).

De reis van Antwerpen naar Gent is ongeveer 45 minuten. 
Vanaf Brussel bent u ongeveer een uur onderweg. 

Dienstregeling / tickets: trein.

Dienstregeling / tickets: bus.

Om deze website goed te laten functioneren gebruiken we cookies. cookie-policy-nl. cookie instellingen aanpassen
extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice