bbt
com
de
it
fr
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen
Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
6 dagen
Fietsdagen :
 4
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
BE106002
Fietsen langs rivieren Natuur Steden Vlaamse meesters
Prijs vanaf € 587
Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen
Bekijk Foto's

Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen

Print

Fietsvakantie: Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen - 6 dagen

Door het Vlaamse Rivierenland tussen Antwerpen en Mechelen

De kleine riviertjes de Dijle, de Nete, de Zenne en de Rupel vormen samen het Rivierenland. Een open landschap met beken, moerassen en kasteeldomeinen. Deze fietsvakantie voert u door dit prachtige waterrijke gebied tussen de diamantstad Antwerpen en de stad van de Maneblussers, Mechelen. U begint uw reis in Mechelen, stad van de Maneblussers en de imposante Sint-Romboutstoren.

Vanaf Mechelen fietst u langs de Nete naar Lier, een verborgen pareltje tussen Mechelen en Antwerpen. Vervolgens gaat het naar Antwerpen, havenstad gelegen aan de Schelde. Deze Schelde leidt u richting Bornem waarna de Rupel en de Dijle u naar het schitterende Mechelen brengen.

lees meer >>
Route
Dag 1: Aankomst in Mechelen
Dag 2: Mechelen - Lier
Dag 3: Lier - Antwerpen
Dag 4: Antwerpen - Bornem
Dag 5: Bornem - Mechelen
Dag 6: Vertrek vanuit Mechelen

Dag 1:    Aankomst in Mechelen

U reist op eigen gelegenheid naar Mechelen. Maak een wandeling door het prachtige stadscentrum van deze stad en proef natuurlijk een lokaal gebrouwen biertje op het terras.

Dag 2:    Mechelen - Lier
24 km

Mechelen is veel te leuk om snel te verlaten dus gebruik de ochtend voor een wandeling door de binnenstad, een beklimming van de Romboutstoren of een tocht met een rondvaartboot over de Dijle. De fietstocht voert u door het achterland van Mechelen via onder meer Sint-Katelijne-Waver naar de Nete. Over het fietspad langs deze rivier kronkelt u zich via Duffel een weg terug naar het prachtige Lier. 

Dag 3:    Lier - Antwerpen
28 km

Vanuit Lier fietst u al snel langs de Kleine Nete, deze rivier herbergt enkele zeer zeldzame vissoorten. Het eerste gedeelte van deze rit naar het grote Antwerpen voert over rustige plattelandsweggetjes tussen uitgestrekte groene (of gele) weilanden. Wanneer u ontspannen fietst door dorpjes als Boechout en Vremde heeft u geen idee dat de grote stad zo dichtbij is. In Mortsel komt u langs Fort 4 van de zeven overgebleven Brialmontforten van Antwerpen. In het park rondom dit fort kunnen kinderen zich opperbest vermaken in de speeltuin. Vanaf hier zal het steeds drukker worden echter de entree in Antwerpen is niet moeilijk, een lang en recht fietspad langs het spoor leidt u zo naar het centrum waar uw hotel zich direct achter het Centraal Station bevindt. 

Dag 4:    Antwerpen - Bornem
32 km

Modestad, Diamantstad, Havenstad, er zijn veel manieren waarop de grootste stad van België omschreven wordt. Gebruik de ochtend zeker nog voor een bezoek aan een van de hoogtepunten van deze stad. Fietst u met kinderen? Begin de dag dan met een bezoek aan de Antwerpse Zoo, gelegen op loopafstand van het hotel. De fietstocht brengt u via Hoboken naar naar het veer Hoboken-Kruibeke. Vanaf Kruibeke begint het mooie gedeelte van deze fietstocht. U fietst voor een groot gedeelte door het overstromingsgebied van de Schelde (het grootste van Vlaanderen). Een prachtig poldergebied met slikken, schorren, bossen en weidevogelgebied. Bij Temse steekt u de Schelde over en even verderop komt u aan in het levendige dorpje Bornem waar uw hotel voor deze nacht staat.

Dag 5:    Bornem - Mechelen
34 km

Een prachtige etappe staat te wachten vandaag. U fietst over de jaagpaden langs de Schelde, de Rupel en de Dijle door het waterrijke overstromingsgebied wat vele vogelsoorten aantrekt. Maar ook over netjes geplaveide kasseistroken in lieflijke Vlaamse dorpjes of door het bos rondom Kasteel d'Ursel. Neem uw verrekijker mee want er vallen veel dieren te spotten, van aalscholvers tot spechten en bevers, allemaal huizen ze in de Rupelvallei waar u vandaag doorheen fietst. Hier ligt ook het Drie-Rivierenpunt waar de Dijle en de Nete samenvloeien in de Rupel. Langs de Dijle fietst u hierna Mechelen binnen om te eindigen met een rondje door de prachtige binnenstad.

Dag 6:    Vertrek vanuit Mechelen

Na het ontbijt eindigt het arrangement.

Prijs & Data

Start: elke maandag van 01 april t/m 23 september


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 579.00
1-persoonskamer, ontbijt 854.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Kinderfiets 60.00
Hybride 75.00
Elektrische fiets 150.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 5 15.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 5 30.00
Fietshelm per stuk 15.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats: 

Lier

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

NH Hotel Mechelen**** (Mechelen)
Hotel Florent*** (Lier)
Mercure Antwerp City South**** (Antwerpen)
De Notelaer**** (Bornem)
Fietsen

 

Instructievideo hybride fiets en e-bike

 

 

Onze hybride fietsen zijn aluminium fietsen. 

Afmontage: Shimano Deore (27 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon

Zadel: Selle Royal Freedom

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Gewicht: circa 16,5 kilo

De e-bikes zijn Batavus Fuze Ego of gelijkwaardig met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

Afmontage: Shimano Deore (10 versenllingen)

Remmen: Magura hydraulische velgremmen (handremmen)

Het stuur is verstelbaar zonder gereedschap

Banden: Schwalbe Energizer Plus

Pedalen: Platte pedalen (XLC)

Zadel: Selle Royal Giara

Bereik accu: ca. 100 km (bij normaal gebruik)

Gewicht: ca. 25 kg

Voor kinderen vanaf 125 cm kunnen wij ook huurfietsen verzorgen (wij hebben de beschikking over 24” en 26” kinderfietsen voor kinderen die groter zijn dan 140 cm). De kinderfietsen zijn Oxford Kick-Off of gelijkwaardig. Wij hebben ook kinder mountainbikes beschikbaar,

Afmontage: Shimano (7 versnellingen)

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

Gewicht: 13,3 kg (24 inch) of 13,9 (26 inch)

De maximum lengte voor een kinderfiets is ca. 155 cm. 

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. 

Beschikbare maten: Volwassenen: 54-61 cm, Kinderen: 50-55 cm


Verlichting

Al onze fietsen hebben voor- en achterlicht. Als u op de knop boven op de lamp en deze zal drie keer flitsen. Dit betekent dat hij automatisch gaat branden zodra het donker wordt. Als u nog een keer drukt zal het licht een keer flitsen en wordt de lamp vervolgens uitgeschakeld.  


Sloten

Onze fietsen worden geleverd met een veiligheidsslot met insteekketting (zie foto).

U moet de sleutel een beetje draaien, de pin uit het kabelslot halen en deze aan een paal/hek/anders fiets bevestigen.

Wanneer u de pin weer in het normale slot duwt, vergrendelt u het normale slot zoals u altijs doet en worden beide sloten beveiligd. 


Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


Wij hebben een beperkt aantal tandems beschikbaar. De tandems zijn stalen Victoria Special 8.7 of gelijkwaardig. Deze tandems zijn alleen geschikt voor twee volwassenen.  

Afmontage: Shimano Acera 24 versnellingen

Remmen: Magura HS11 (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon Plus

Zadel: Selle Royal Rio Plus SR 8020

Gewicht: ca. 28 kg

De tandems hebben allemaal een frame maat van 48 cm. 
De hoogte van het stuur van de tandem kan niet bijgesteld worden.

Wij hebben een beperkt aantal Ouder-Kind tandems beschikbaar. Deze ouder-kind tandems zijn aluminium tandems en geschikt voor een volwassene en een kind van maximaal 125 cm.  

Afmontage: Shimano (8 versnellingen)

Remmen: Velgremmen (handremmen)

Banden: Schwalbe Marathon plus

Zadel: Selle Royal Rio

Pedalen: Platte pedalen

 

Een aanhangfiets is een goede optie voor kinderen tussen de 100 cm en 125 cm. Zij kunnen zelf meetrappen als ze willen maar hoeven zich nog niet druk te maken over het andere verkeer.  

Kinderaanhangers kunnen maximaal 2 kinderen van maximaal 100 cm (max. 35 kg totaal). 

Wij gebruiken normaliter de XLC Duo 2 kinderaanhanger. 

Kinderaanhangers kunnen niet bevestigd worden aan E-bikes.

U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Biketours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

5 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline tijdens uw reis

Bagagevervoer inclusief

Het starthotel in Mechelen ligt op ca. 15-20 minuten loopafstand van het station in Mechelen

Parkeren kan op een grote openbare parkeerplaats op loopafstand van het hotel

GPS-tracks beschikbaar bij deze reis

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Antwerp Internation Airport (ANR) of Brussels Airport (BRU).

De treinreis van Antwerpen naar Lier is ongeveer 10 minuten. 
Dienstregeling / tickets: trein.

U kunt ook gebruik maken van bus of tram voor de reis naar Lier.
Dienstregeling / tickets: bus / tram.

 

 

 

Reviews

14-09-2021

Genoten van industrieel cultureel erfgoed onderweg. De natuur die de moeite waard is om te ontdekken. Het gemak dat uw bagage nabezorgd wordt. 

Belgian Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice