bbt
com
de
it
fr
Fietsvakantie ZOEKER
Fietsvakantie-
ZOEKER
Fietsdagen
Afstand
Bier en Historie in de Westhoek
Bier en Historie in de Westhoek
Soort :
Hybride :
E-Bike :
Reisduur :
6 dagen
Fietsdagen :
 4
Comfort :
Periode:
apr mei jun jul aug sep
Code:
BE106001
Slagvelden Historie Steden Bier
Prijs vanaf € 677
Bier en Historie in de Westhoek
Bekijk Foto's

Bier en Historie in de Westhoek

Print

Fietsvakantie: Bier en Historie in de Westhoek - 6 dagen

Bier en Historie in de Westhoek

Je reis door de Westhoek begint in het historische stadje Ieper. Onderweg maak je een korte lus over de grens met Frankrijk om de bruisende stad Lille te bezoeken. Vervolgens overnachting je in Watou bij Brouwerij Sint Bernardus waar je natuurlijk de abdijbieren uit de brouwerij kunt proeven. Ten slotte fiets je langs verschillende slagvelden en begraafplaatsen die herinneren aan de 1e Wereldoorlog voordat je reis in Ieper eindigt.

Route
Dag 1: Aankomst in Ieper
Dag 2: Ieper - Lille
Dag 3: Lille - Watou
Dag 4: Watou - Diksmuide
Dag 5: Diksmuide - Ieper
Dag 6: Vertrek vanuit Ieper

Dag 1:    Aankomst in Ieper

U reist op eigen gelegenheid naar Ieper. Bewonder het prachtige centrum van deze stad, bezoek de Lakenhalle en het Flanders Fields museum en loop in de avond naar de Menenpoort om de indrukwekkende 'Last Post' mee te maken die hier elke avond om 20 uur weerklinkt.

Dag 2:    Ieper - Lille
48 km

Het eerste deel van deze route kenmerkt zich door de vlakke, smalle en verlaten wegen door het open West Vlaamse landschap. Onderweg passeert u enkele typische West-Vlaamse landbouwgehuchtjes met elk tenminste één café. Na ca. 20 km heeft u de keuze om via de kortste weg naar Wervik te gaan of een extra lus te maken richting Menen. Wij adviseren dat laatste, de Grote Markt van Menen is een prima plek voor de lunch. Daarna steekt u de grens over en fietst u langs de Franse kant van de Leie naar Wervik, ooit bloeiend centrum van handel, smokkel en arbeid, met name in de tabak. Via het groene Noord-Franse platteland bereikt u Lille, bij velen bekend als eerste plaats in Frankrijk onderweg naar Parijs, maar ook een stad met een rijke geschiedenis en een prachtig historisch centrum. 

Dag 3:    Lille - Watou
67 km

U verlaat Lille via de Deune, het fietspad zorgt ervoor dat u al snel comfortabel fietst, weg van alle drukte van de stad. Vervolgens over het Noord-Franse platteland terug naar de Leie en vervolgens terug naar West-Vlaanderen. Het landschap wordt heel geleidelijk wat glooiender en u komt daar plaatsen met illustere namen als Ploegsteert en Dranouter. De kortste route voert precies over de grens met België maar een kleine omweg voert u door Poperinge, 'de hoofdstad van het goede leven'. Het centrum van dit stadje kent enkele gotische bouwwerken en tevens vindt u hier het hopmuseum. Daarna hopt u zo naar de brouwerij van Sint Bernardus in Watou, hier staat behalve de brouwerij ook uw bed voor deze nacht in de bed en breakfast naast de brouwerij. Geniet in de avond van een 'degustatiemenu' waarin u enkele bieren kunt proeven in combinatie met Vlaamse stoverij met frietjes. 

Dag 4:    Watou - Diksmuide
53 km

De route van vandaag staat in het teken van bier en historie, precies waar de Westhoek bekend om staat. Al snel passeert u de abdij van St.-Sixtus, in deze abdij wordt de trappist van Westvleteren gebrouwen. De brouwerij zelf kunt u niet bezoeken maar in het café tegenover de abdij kunt u de trappist wel proeven. Even verderop, in Reninge staat de brouwerij Vandewalle, bier met 100% Poperingse hop. Drink niet te veel want verderop fietst u langs de Ieperlee en de IJzer. Aan het eind van de reis komt u bij iets heel anders waar deze streek bekend om staat, de slagvelden uit de 1e Wereldoorlog. U fietst langs de Dodengang, een loopgravenstelsel waar de Belgische troepen vier jaar lang stand hielden tegen de vijand. Niet lang daarna komt u in Diksmuide, wie nog energie over heeft adviseren wij de 3km lange wandeling 'de stadslink' te maken om u te laten verrassen met de mooiste plekjes van deze stad.

Dag 5:    Diksmuide - Ieper
53 km

Een laatste prachtige fietstocht door de Westhoek over rustieke plattelandsweggetjes met schitterende vergezichten in het glooiende landschap. U volgt vandaag onder meer de Vrijbosroute, een fietspad over een voormalige spoorwegzate. Verderop passeert u de beroemde begraafplaatsen en het indrukwekkende Memorial Museum Passchendale vooraleer u door de beroemde Menenpoort Ieper weer binnenrijdt. 

Dag 6:    Vertrek vanuit Ieper

Na het ontbijt eindigt uw arrangement.

Prijs & Data

Start:

Elke woensdag tussen 1 april en 21 september 2024


Prijs p.p.
2-persoonskamer, ontbijt 669.00
1-persoonskamer, ontbijt 969.00
Extra nacht tweepersoonskamer (logies/ontbijt) 80.00
Huurfiets (d/h)
Hybride 110.00
Kinderfiets 110.00
Elektrische fiets 160.00
Extra service
Fiets diefstalverzekering € 3.00 x 5 15.00
E-bike diefstalverzekering € 6.00 x 5 30.00
SGR per stuk 5.00

Startplaats:

Ieper

Accommodaties

Hieronder staan de accommodaties die wij standaard boeken voor deze reis. Ze zijn zorgvuldig door ons geselecteerd en ingesteld op fietsers. Alle kamers zijn voorzien van douche of bad en toilet. Mocht één van de hotels zijn volgeboekt, dan reserveren wij een vergelijkbaar alternatief.

Flanders Lodge*** (Ieper)
Hôtel L'Arbre Voyageur**** (Lille)
Guesthouse Brouwershuis (Watou)
Hotel Pax*** (Diksmuide)
Fietsen

Onze hybride huurfietsen zijn KTM Life on Orange of gelijkwaardig.

Afmontage: Shimano 27 versnellingen

Remmen: Shimano velgremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

De e-bikes zijn KTM FUN A4 2.0 met een kleine elektromotor en batterij, welke opgeladen kan worden bij de hotels. U moet nog wel zelf trappen, het trappen wordt u wel wat makkelijker gemaakt. Enige ervaring met het fietsen met een e-bike wordt wel aanbevolen. De E-bikes accelereren sneller en zijn wat zwaarder vanwege de motor/batterij. 

De E-bikes hebben een Bosch Active Line 400 Wh middenmotor met een bereik van ca. 80km (bij normaal gebruik)

Afmontage: Shimano (9 versenllingen)

Remmen: Shimano schijfremmen (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

 

Voor kinderen vanaf 125 cm kunnen wij ook huurfietsen verzorgen (wij hebben de beschikking over 24” en 26” kinderfietsen voor kinderen die groter zijn dan 140 cm). De kinderfietsen zijn KTM Life on White bikes

Afmontage: Shimano (27 versnellingen)

Remmen: Shimano V-brakes (handremmen)

Pedalen: Platte pedalen

De maximum lengte voor een kinderfiets is ca. 155 cm. 

Bel

Al onze huurfietsen hebben een bel.


Remmen

Al onze fietsen hebben handremmen.


Kinderzitje

Voor kinderen tot 2,5 jaar oud (max 15 kg) is het mogelijk om een kinderzitje voor op de fiets te monteren. Dit is niet mogelijk bij E-bikes, in verband met de display die voorop zit.

Voor kinderen ouder dan 2,5 jaar (max. 22 kg) is het mogelijk een kinderzitje achter op de fiets te monteren. Dit is wel mogelijk bij E-bikes.


Helm

Het is in België niet verplicht om een helm te dragen. Indien u dat wenst kan er wel een helm gehuurd worden. 

Beschikbare maten: Volwassenen: 54-61 cm, Kinderen: 50-55 cm


Verlichting

Sloten

Fietstas

Elke hybride fiets en e-bike heeft standaard één fietstas.

Hoogte: 42 cm

Diepte: 17 cm

Breedte boven: 32 cm

Breedte onder: 23 cm

Inhoud: 20 liter

De fietstassen beschikken over een kliksysteem waarmee u de tassen eenvoudig op de fiets kunt zetten. De tassen zijn waterbestendig.


Pedalen

De huurfietsen komen met normale (platte) pedalen. Er zijn dus geen 'klikpedalen' of toe-clips voorzien.


Snelspanner

Alle fietsen beschikken over een snelspanner waarmee u eenvoudig die hoogte van het zadel kunt verstellen.


Reparatieset

Er wordt altijd een klein bandenplaksetje meegeleverd, deze zit in de fietstas. Wanneer de huurfiets onderweg andere mankementen vertoond, adviseren wij u naar een lokale fietsenmaker te gaan en contact op te nemen met ons noodnummer wat u kunt vinden in de reisdocumentatie.


Zadel

De zadels kunnen eenvoudig, zonder gereedschap, in hoogte versteld worden met behulp van een snelspanner. Onze fietsen hebben geen gelzadel.


Drinkflessen

Belgian Biketours voorziet uw niet van bidons of drinkflessen. Wij kunnen ook niet garanderen dat de huurfietsen over bidonhouders beschikken. Elke huurfiets beschikt over 1 fietstas, u kunt uw drinkfles dus altijd in uw fietstas stoppen.


U kunt uw fiets tegen diefstal laten verzekeren € 3,- per dag, per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of race fiets: € 6,- per dag.

Artikel 1 Huursom 
De huursom is bepaald aan de hand van het bij de boeking geldende tarief of is naderhand overeengekomen. De tarieven staan vermeld op de website van Belgian Biketours. 
 
Artikel 2 Betaling 
a. De huursom evenals alle andere te zake van de huurovereenkomst verschuldigde bedragen dienen vóór de beschikbaar stelling van de fiets(en) te zijn voldaan 
b. Indien de huurder door welke oorzaak dan ook geen gebruik kan maken van de fiets(en) draagt de verhuurder voor de daaruit voortvloeiende kosten en schaden geen aansprakelijkheid. 
c. In het geval in het vorige lid bedoeld blijft de huurder verplicht de volledige huursom en eventuele andere in de (af-)rekening vermelde bedragen te voldoen, in overeenstemming met de reisvoorwaarden van Belgian Bike Tours tenzij hij met betrekking tot de huursom aantoont, dat het niet kunnen gebruiken van de fiets(en) een gevolg was van een defect dat al aanwezig was bij de aanvang van de huurperiode. 
 
Artikel 3 Huurperiode 
a. De huurperiode is de periode gelegen tussen de tijdstippen van aanvang (dag van aankomst) en einde (dag vóór vertrek) van de fietsvakantie, conform de boekingsbevestiging.
b. Verlenging van de huurperiode kan slechts plaatsvinden na toestemming van de verhuurder en wel tegen de (verlengings-)tarieven als bedoeld in artikel 1. 
c. Tussentijdse inlevering van de fiets(en) doet de huurovereenkomst eindigen zonder dat recht op vermindering van de in het contract vermelde of de wegens verlenging vermeerderde huursom bestaat. 
d. De fiets(en) moet(en) bij het uitgiftehotel worden ingeleverd uiterlijk op de in de betreffende boekingsbevestiging overeengekomen periode. 
e. Zijn de fiets(en) niet binnen de overeengekomen huurperiode bij het beginhotel ingeleverd, dan loopt de huur door tot het tijdstip dat de fiets(en) wordt (worden) ingeleverd of door de verhuurder is (zijn) ontvangen, tegen de tarieven als bedoeld in artikel 1, vermeerderd met een boete van € 25,00 voor elke dag dat de fiets(en) te laat wordt (worden) ingeleverd of ontvangen zijn en onverminderd het recht op vergoeding van eventuele door de verhuurder te lijden kosten en schaden. 
f. Onverminderd het bepaalde in het vorige lid heeft de verhuurder in dat geval het recht om de huurovereenkomst ontbonden te verklaren zonder rechterlijke tussenkomst en de teruggave van de fiets(en) onverwijld te vorderen of deze terug te nemen waar en bij wie de fiets(en) zich ook bevindt (bevinden). Deze bevoegdheid heeft de verhuurder ook indien de huurder enige voorwaarden van de huurovereenkomst niet naleeft. 
 
Artikel 4 Gebruik 
a. De fiets(en) mag (mogen) slechts gebruikt worden overeenkomstig hun normale bestemming en door de in het huurcontract genoemde berijders(s). De fiets(en) moet(en) bij verhuurders adres schoon worden ingeleverd in de staat waarin de fiets(en) werd(en) ontvangen. 
b. De huurder dient als een goed huisvader voor de fiets(en) te zorgen. Zo dient huurder alle voorzorgsmaatregelen te treffen tegen beschadigingen, verlies of diefstal. 
c. De fiets(en) mag (mogen) niet gebruikt worden op het strand of op zandpaden in de duinen, behalve wanneer geen gebruik gemaakt kan worden van verharde paden en/of wegen.
 
Artikel 5 Schade, verlies en diefstal 
a. De huurder is aansprakelijk voor beschadigingen aan of verlies van de fiets(en) of onderdelen daarvan, zomede van fietssleutels en ketting(en)/sloten, tegen bedragen welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld,. De fiets(en) is (zijn) niet verzekerd tegen aansprakelijkheid- of cascoschade.
 
Artikel 6. Verzekering tegen diefstal 
a. De fiets(en) kan (kunnen) verzekerd worden tegen diefstal. Verzekerd is: Schade door diefstal van de fiets, evenals schade aan de fiets als gevolg van die diefstal. Schade ten gevolge van een poging tot diefstal of diefstal van onderdelen is niet verzekerd. 
 
Artikel 7. Premie 
a. De premie voor de diefstalverzekering bedraagt € 3,00 per dag per standaard hybride fiets. 
Voor een elektrische fiets, premium fiets of racefiets € 6,00 per dag per fiets. Het in rekening te brengen aantal dagen is in overeenstemming met het aantal fietsdagen zoals vermeld in de boekingsbevestiging. 
 
Artikel 8. Aansprakelijkheid 
a. Heeft de huurder vooraf geen fietsverzekering bij de verhuurder afgesloten dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
b. Heeft de huurder wel een diefstal verzekering bij de verhuurder afgesloten, maar de huurfiets niet met het vaste slot op slot gezet, kan aan de verhuurder niet het originele fietssleuteltje overhandigen en kan een door de politie opgemaakt proces-verbaal niet overleggen, dan is de huurder volledig aansprakelijk voor het bedrag welke door de verhuurder naar normale normen worden vastgesteld. 
 
Artikel 9. Kosten tijdens huurperiode 
Alle lasten en belastingen ter zake van de fiets(en) is (zijn) voor rekening van de huurder. Evenzo zijn voor zijn rekening alle kosten aan het gebruik daarvan verbonden, zoals stalling, onderhoud en reparaties.

Praktische informatie

5 overnachtingen inclusief

3/4 sterren hotels

Toeristenbelasting inbegrepen

Ontbijt inclusief, tevens is 1x diner incl. bierproeverij in Watou inclusief.

Routeboekjes met toeristische informatie

Mogelijkheid tot het huren van fietsen

7-dagen per week service hotline tijdens uw reis

Bagagevervoer inclusief

Ieper

Parkeergelegenheid bij het hotel

GPS-tracks beschikbaar bij deze reis

Eventuele veerovertochten zijn niet inclusief

Reis info

De dichtstbijzijnde luchthaven is Brussels Airport (BRU).

De treinreis van Brussel naar Ieper is ongeveer 2,5 uur. 

Dienstregeling / tickets: trein.

 

Reviews

14-08-2022

De geschiedenis van WO1, op een mooie, respectvolle manier dankzij deze fietsroutes onder de aandacht gebracht. Museum Flanders Fields is een aanrader voor deze fietstocht. Een sportieve vakantie waarbij je kunt genieten van vergezichten.


Willy Hommersom - NL
Vergelijkbare reizen:

Belgian Bike Tours gebruikt cookies om de website te beheren, om u gepersonaliseerde inhoud te tonen en om zakelijke doelen te beheren. Hieronder vindt u meer informatie over hoe we cookies gebruiken. U kunt alle cookies accepteren, ze individueel selecteren of ze allemaal afwijzen. Om meer te weten te komen over ons cookiebeleid, kunt u op elk moment de speciale pagina bezoeken

extraSmallDevice
smallDevice
mediumDevice
largeDevice